Allergiklinikken Sorø

 

Allergiårsager.

Allergi har som regel 2 hovedårsager, der kan behandles hver for sig eller samtidig:

1) Fejlprogrammering i hjernen som følge af en tidligere stresstilstand eller chokoplevelse.

Allergi er en betinget refleks, hvor en tidligere traumatisk tilstand er koblet sammen med f.eks. pollen, således at pollen senere kan fremkalde symptomerne fra den oprindelige tilstand. Hvis man dengang græd og fik næsen til at løbe, så vil det samme ske igen blot refleksen aktiveres af lidt pollen. Fordi allergi er psykisk, kan den behandles med psykologiske metoder. Kinesiologi kombineret med psykologiske metoder er Ole Larsens  metode til behandling af allergier, og er den metode jeg behandler med i klinikken.

 2) Svækket indre og ydre hud som følge af Candida eller andre tarmubalancer. Candida svampen gror på alle indvendige hudflader såsom: i mund, luftveje, fordøjelsessystem og ved øjnene. På tungen kan den ses som en hvidlig belægning, som om man lige har drukket fløde. Kostomlægning og nogle bestemte kosttilskud kan bekæmpe svampen og styrke tarmfloraen. Herefter  kan allergien fjernes med den psykiske behandling. Hvis man ikke har Candida består allergibehandlingen kun af den psykiske behandling. I de fleste tilfælde forsvinder allergien af sig selv, hvis svampen bekæmpes effektivt med kostomlægning og de rigtige kosttilskud.behandling. 

Allergibehandlingen.

Behandlingen foregår med en kinesiologisk test, hvor der testes for, om personen eventuelt er belastet af for meget candida. Er dette tilfældet, anbefales til at starte med en mindre kostomlægning samt nogle bestemte kosttilskud, der indtages mellem 1-3 måneder, alt efter personligt behov, da det drejer sig om at få skabt balance i tarmfloraen og styrket slimhinderne. Ofte er det nok med kosttilskud i en måned, da det er den tid det tager for kroppen at gendanne nye hudceller. Da allergikere har sarte slimhinder, er det erfaringsmæssigt en god ide at fortsætte 1-3 måneder med at styrke disse slimhinder. Er man kraftigt belastet af svamp, kan det for nogle være en fordel at indtage kosttilskuddene mere end en måned. Der testes for hvilke allergier og intolerancer  personen er belastet af, herunder også fødevarer med krydsreaktion.

Der afbalanceres på minimum 1 allergi ved første behandling, som regel den/de allergier, personen er mest belastet af, ofte afbalanceres alle allergierne. Hvis behov efterfølgende behandlinger.

Testningen foregår ved, at allergenet i plastpose placeres ved mundvigen, her får man ingen allergisk reaktion, men ved munden har vi nogle sanseceller, ligesom dyrene, der kan registrere, om en fødevare mv er god eller dårlig for os. Kan kroppen tåle fødevaren/allergenet giver det en stærk arm ved kinesiologitesten, og alt hvad der giver en svag arm, er uhensigtsmæssig for os. Dette bruges bla. af dyrene, der gnider deres mundvige mod en føde, inden de begynder at spise den (hunde der spiser græs, heste mv. ved instiktivt, hvad der er godt eller skidt for dem). Samme evne er hos os, vi er blot ikke bevidste om det. Normalt medbringer klienten selv testprøver af allergenet til behandlingen, men jeg har testmateriale til rådighed for det meste pollen, dog kan græs skulle medbringes, da der er ca 75 forskellige græsarter. Hvis man ex. reagerer på græsset i sin egen have, bør en prøve af dette medbringes. Ved fødevareallergi medbringes selv de fødevarer man skal have testet/har reaktion på, da der er tale om ferskvarer. Det anbefales, at du medbringer fødevaren indpakket i vitavrap/lignende plastic/fryseposer. Ved behandling på allergiklinikken blander jeg mig ikke i, hvis en klient er igang med en evt. lægelig behandling og/eller medicinering, ligesom jeg ikke stiller diagnoser.

 

Personer, der har haft et anafylaktisk (allergisk) chok eller lignende stærke livstruende reaktioner behandles ikke, disse personer har som regel en epipen(adrenalin) på sig til akutte situationer, der er oftest her tale om reaktioner på fødevarer.

 

Det anbefales at starte behandling så tidligt som muligt helst inden pollensæsonen begynder, så man kan få  styrket sine slimhinder i god tid.

Har du symptomer inden behandlingens start, vil du under behandlingen typisk mærke, hvordan disse forsvinder.

 

 

 
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk