Allergiklinikken Sorø

Kosttilskud

Jeg plejer at anbefale nogle bestemte kosttilskud, hvis man er belastet af  ubalance i tarm/fordøjelsessystemet, hvor der er en overvækst af de dårlige bakterier. Vores hud og slimhinder gendannes på ca 28 dage, så på en måneds tid kan man bygge sund hud og slimhinder. Man kan sige, at man på huden kan se, hvad man har spist den sidste måned. Det bedste er at spise en sund kost med en anti inflammatorisk virkning, dvs. tilbage til de gode råvarer, helst økologisk for at belaste vores krop mindst muligt, denne kost er gavnlig for både immunforsvaret og slimhinderne.  I vores moderne og industrialiserede verden, og ofte stressede hverdag,er det måske ofte svært eller helt umuligt at efterleve dette. Kosttilskud kan derfor være en god løsning at tilføre sin kost, især som allergiker. Disse kosttilskud balancerer tarmfloraen mht bakterier og svampe i dit fordøjelsessystem, så immunsystemet styrkes. Dette kan være en fordel, da ca 70 % af vores immunforsvar jo sidder i vores tarme. Man kan samtidig få en vejledende kostvejledning udleveret. Er man belastet af for meget candida eller anden tarmubalance/tarm/fordøjelsesproblemer, anbefaler jeg at tage nogle kosttilskud ofte fra 1-3 måneder, afhængigt af hvor belastet det enkelte menneskes krop er. Du kan blive kinesiologisk testet for hver enkelt kosttilskud, som din krop kan have gavn af. Jeg anbefaler ofte nogle bestemte kosttilskud, som har en synergi effekt i vores tarmsystem og afbalancerer tarmfloraen, så den kommer i rette balance.

Større børn kan normalt også bruge kosttilskud uden problemer, alt efter alder og vægt og igen barnets individuelle behov, og barnet testes også kinesiologisk for dette. Mindre børn kan ofte nøjes med probiotika i pulverform.

Visse kosttilskud bør ikke tages umiddelbart før operationer eller en organtransplantation. Får du blodfortyndende medicin, bør du først rådføre dig med din læge, før du tager visse kosttilskud. Lider man af sygdom, bør man ikke bruge kosttilskud til behandling af dette. Lider du af sygdom, bør du konsultere din læge, da kosttiilskud IKKE er medicin, men tilskud til den daglige kost.


 

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk