Allergiklinikken Sorø

Læseproblemer/Børn/indlærings og eller adfærdsproblemer.

 

Børn med indlæringsproblemer.

Læseproblemer.

Ca mellem 1-1½ procent af børnene i de danske folkeskoler har generelle indlæringsproblemer af den ene eller anden grund. Det er ganske forståeligt, at man som forældre kan føle det frustrerende, hvis man oplever ens barn have indlæringsproblemer i skolen og have svært ved at lære at læse og skrive. Barnet modtager eventuelt ekstraundervisning, men har måske alligevel svært ved læringen.   Erfaringen viser, at energien på Ren meridianen i børn med læseproblemer oftest "løber den omvendte vej" , ligesom barnet kan have blokeringer mellem højre og venstre hjernehalvdel. Dette gør, at barnet bruger meget "psykisk energi" på at gå i skole, og kan heraf have koncentrationsbesvær, blive træt/eller have travlt med andre ting end læringen i skolen, netop fordi barnet oplever, at læring ikke er sjovt.  Dette kan testes og afhjælpes/bedres med kombineret behandling med kinesiologi/Cross Crawl øvelser og akupunktur/akupressur/laserterapi samt  test for eventuelt behov for farvede læsefolier. Man kan tale om en helheds test og behandling af barnet, og behandlingen gør ikke ondt eller er ubehagelig for barnet. Større børn og unge kan evt. få akupunktur istedet for akupressur.

Hvis man har en blokering mellem hjernehalvdelene, kan man få svært ved at lære at læse, man behøver ikke være decideret ordblind, men det kan være, at det kan føles, at teksten hopper på papiret. Dette kan ofte være grundet en blokering, som kan testes kinesiologisk. Derefter kan blokeringen afhjælpes ved enkle "cross crawl"  øvelser, der afbalancerer hjernehalvdelene. Man kan ligeledes teste sig til forskellige farver i læsetransparenter, og derved afhjælpe/lette læsningen.

- Børn der har svært ved at koncentrere sig, eller er lidt hurtige og energiske vil ofte også have gavn af afbalancering ved Cross Crawl.

Hvor mange gange skal barnet behandles?

Som udgangspunkt behandles der 2 gange om ugen i de første 2 uger. Hver behandling varer ca 45- 60 minutter. Derefter behandles 1 gang om måneden i 6 måneder, ialt 10 behandlinger.Herefter evalueres, om barnet har behov for yderligere behandling. Oftest er det ikke tilfældet.Man kan også sammensætte behandlingsforløbet med en forundersøgelse inkl.  1. behandling, og derefter enkeltvis behandlinger.

Hvad kan behandles?

Ordblindhed, Læseproblemer uden at være ordblind, Problemer med at stave, Læseproblemer grundet "Irlen syndrom".

Erfaring viser, at unge og voksne med læseproblemer ligeledes kan have gavn af behandlingen, ligesom personer med ADHD, Asperger, Tourettes mv, ligeledes har en energistrøm, der løber den omvendte vej. Behandlingserfaringerne her i klinikken viser gode resultater på disse personer.

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk